Your reviews

Your reviews

Здравейте. Искам да споделя приказното преживяване в хижа Горски Рай. Там наистина е приказно, сякаш наистина съм в рая 🙂 Времето сякаш е спряло. Дори и вятъра като задуха е хубаво 🙂 Пее в клоните на дърветата и безбройните птички му пригласят 🙂 Хижарите са топли и всеотдайни в работата си. Много гостоприемни, мили хора. В кухнята ползват био продукти. Разбират много от гъби, билки и подправки. Прекрасно, тихо, чисто, приятно… Описанието и писател няма да може да го даде така както да отидете и да го усетите лично. Горещо ви препоръчвам визита там. Ако изберете екопътека си вземете вода и бъдете с хубави ОБУВКИ като за планина, а не като наш приятел с “джапанки” 🙂 Да, изкачи се с тях, върнахме се и бяха още здрави 🙂 Това е невероятно и смело от негова страна! 🙂 Минахме по екопътека “Бекинска Шобърка”. Обадете се, резервирайте си поне 3 дни и ако не ви хареса аз ще ви върна парите :).

На 5-ти срещу 6-ти октомври отседнахме там на път за връх Миджур и останах запленен от прекрасните условия и топлото посрещане на домакините. Не съм сигурен дали това е тоно хижа (по БГ стандартите) или нещо като голяма къща за гости, при това доста луксозна? Стаите са отоплени, чисти и разполагат със собствена баня(!) и достатъчно топла вода. Домакините, подобно на цялата хижа, която впрочем отговаря точно на името си (Горки рай), са едни от най-приветливите и сърдечни хора, които съм срещал в планината. Изключително гостоприемни, с желание да ти направят престоя ви при тях изключително приятен. Предлаганите от кухнята гозби не са много(все пак е хижа, а не ресторант), но са невероятни! На всички, които решат да посетят този горски рай и да вкусят гозбите, горещо препоръчвам боба с манатарки и домашно омесените чеснови хлебчета! Природата там е разкошна. Има много възможни места, до които човек може да се разходи без излишни усилия, но дори и да не го направи, престоят му там ще остане незабравим спомен от едно прекрасно място и едни прекрасни домакини.

 В хижа Горски рай е страхотно. Който не е отишъл не може да каже какво е изживяването. Особено ако сте с добра компания и добро настроение. Планината е чудесна и през зимата и през лятото. Идеално е за разходки и почивка. Опитайте и ще видите, че е така. Няма да съжалявате, ако отидете. Ще преживеете нещо незабравимо, особено ако ви се наложи да се возите с Уазката на Митко.

За пети пореден път посрещнхаме новата година на това невероятно място и всичко е страхотно. Прекрасна, девствена природа, добри битови условия, а за домакините кавото и да кажа ще е малко! Специални поздрави на Митко Жиков, съпругата му Краси и на целия персонал, от компанията от Варна! Пак ще дойдем, надявам се още през август!

Хижата е страхотна. Гостоприемството на хижарите, чистите и ремонтирани стаи, вкусните гозби и страхотната природа наистина превръщат това място в рай. Сайтът на хижата съдържа актуална информация относно цените.

Страхотно място!
Хижарите са много гостоприемни и мили, природата е прекрасна. Хижата е поддържана добре – чисто и уютно е.
Пътуването до там (за всички извън Северо-западна България е доста път) си заслужава.
Жалко, че другите ни хижи в България не приличат повече на тази.

хижа горски рай там наистина е рай невероятно красива и девствена природа вървиш по килим от цветя около тебневероятни гледки смърчове елхи .хижата е много приятна чисто е а за хижарите нямам думи отзивчиви и гостоприемни много добри кулинари само пътишата не са добри но хижарят ще ви осигури транспорт така че не колебайте и посетете това чудно кътче на България.

Това е едно от наааай – красивите и невероятни места които съм виждала. Природата в Чупренския Балкан е уникална.
Хората които държат хижата са изключително гостоприемни и топли. Условията са страхотни а купонът също се получава исключително добре:)

Прекрасно! Мястото е сратхотно…
Хижарите, се чудят как да ти угодят… Много точни, спокойни хора. Обстановката приятна. Камината гори. Има стаи с “лична” каминка…. Приказка! Мястото и резервата в околност също са страхотни за разходка. Има си транспорт от хижата до Чупрене. Звънкайте, няма да сгрешите!!! Чисто, уютно, вкусно!

На 13, 14 и 15 май 2011 група планинари-туристи от Враца посетихме хижа Горски рай и околноста.
Изходен пункт е село Чупрене, недалеч от град Белоградчик – по прекия път около 3 часа(по пътеката Бекинска Шобърка) , при по-спокойно ходене около 4 часа. Хижата е разположена на уникално красиво място. Изходен пункт е за вр. Миджур и други върхове.
Условията в жижата са прекрасни, ток на агрегат, хубава вода, вкл. и топла вода, предлагат храна и пиене.
Чисто е навсякъде. Хижарите (семейство) са внимателни и трудолюбиви. Или казано накратко в хижа Рай всичко е като в рая ! Посещението на това красиво място може да се съчетае с посещение на Белоградчик и чудните скали там.

Здравейте,
през юли посетихме хижа “Горски рай” с идеята да се изкачим ва връх Миджур.
Хижата е прекрасна, благодарение на следните 2 фактора:
– хижарите Красимира и Митко са уникални, любезни и отдадени на туриста хора. Хижата е чиста с нови легла и чаршафи. Има топла вода и цветя. Прилича на хижа алпийски тип. Храната е много вкусна и съобразена с желанията на гостите.
– Природата е вторият фактор. Тя е прекрасно и там човек може да си почине.

I am Lena. I am 7 years old and I live in London.
The food is AMAZING!!!! Krasa and Mitko are really kind and generous. Thank you, it was great staying there!

My name is Deni, I am 10 years old and I live in London. My parents are from Bulgaria.
Although they make lovely food, nothing can beat the wonderful food that Krasa makes. The hut is very
cosy and the beds are very comfortable. Krasa and Mitko are very welcoming every time when we were up in
the mountain. I hope that if you visit the place you will have the same great experience like me.

“Definitely a must see place” Very clean hut, surrounded by amazing nature which leaves you breathless. The food is also very tasty. In Gorski Rai you can completely break away from the bustling city life and get close to the nature.Very good value.I definitely recommend the hut. (Review from TripAdvisor)

“the best hut in Bulgaria!”I am a Bulgarian, but I would love to recommend this hut to all travelers around the globe. The Nortwest Bulgaria is being officially announced as the poorest region in EU, but I think it is one of the most attractive ones. The hut is located at the edge of the biosphere reserve Chuprene famous for its unique inhabitants. The hut offers huge variety of amenities, very clean and tidy, with super hospitable staff, suitable for up to 40 people with dorms for 6 people and also double rooms.
Hot water running 24 hours, electricity provided with generator. Suitable for families with small children also.
We’ve just been there for a weekend and I would recommend to everybody to visit this place and stay as much as possible there.
Good luck! (Review from TripAdvisor)